Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Könyvbemutató - Nagykanizsa mentéstörténete 1690-2012 - Halis István Városi Könyvtár

2013. november 29. 14:00 - 16:00
 Könyvbemutató - Nagykanizsa mentéstörténete 1690-2012 - Halis István Városi Könyvtár

Meghívó

Kedves Barátaink, Munkatársaink és Ismerőseink!

Tisztelettel és szeretettel meghívunk minden érdeklődőt a Nagykanizsa Mentéstörténete 1690-2012 c. könyvünk bemutató ünnepségére. A rendezvény 2013.11.29-én 14 órakor veszi kezdetét a Nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban A könyv több mint két éves kutatómunkánk eredményeként a Czupi Könyvkiadó gondozásában jelenik meg.

Sohasem olvashattunk ilyen részletességgel Nagykanizsa város Tűzoltóságáról és Mentőszolgálatáról egy helyen. Mintegy 400 oldalon, sokszáz nemrég előkerült archív fotóval illusztrálva nyomon követhetjük a kezdetleges segítségnyújtástól lépésenként lassan fejlődő szolgálatot a mai modern mentésig. A tények száraz leírásán kívül 32 interjút tartalmaz olyan emberekkel, akik életútjukkal írták ezt a történelmet. Hiteles korrajzot kapunk olyan mentős bajtársak önvallomásain keresztül, akik igazán szívügyüknek tartották a mentést, a Mentőállomás nem a munkahelyük volt, hanem az életük. Nagyon komoly, és néha vicces eseteik példák az összetartásra, a hivatástudatra, a fejlődésre. Büszkék lehetünk a régi és mostani kanizsai mentőkre, akik munkájuk során mindig igyekeztek, és igyekeznek ma is emberségből is kiválóra vizsgázni. .

A program részeként lehetőség nyílik a könyv megvásárlására, a Mentéstörténeti kiállítás megtekintésére, kötetlen beszélgetésre a könyvben megszólaltatott mentős bajtársakkal, valamint megtekinthető lesz egy rövid összefoglaló film az Országos Mentőszolgálat történetéről. Mindenkit szeretettel várunk!

Gyarmati Olga és Klaszán Sándor

díjtalan