Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



FOLK-MARATON

2011. március 14. 16:00 - 23:00
 A Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében
FOLK-MARATON

Belépődíj: elővételben 1 000 Ft, helyszínen 1 500 Ft A teljes napi programra a belépődíj 2 000 (elővétel) és 2500 Ft (helyszín)
16 óra Aprók Tánca
Vezeti Bolf Ágnes
17.30 óra Dunántúl Kincsei – néptáncegyüttesek
bemutatkozó sorozata:
a UNGARESCA TÁNCEGYÜTTES műsora
A szombathelyi Ungaresca Táncegyüttest 1955-ben a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium diákjai alapították. Az együttes az elmúlt időszak alatt számos országos fesztiválon, versenyen vett részt és nyert el együttesi, szólótáncos és koreográfusi díjakat.
Művészeti asszisztens: Csollányné Horváth Krisztina
Az együttes igazgatója: Horváth Győző
Belépőjegy: elővételben 1 000 Ft, helyszínen: 1 500 Ft
19.30 óra VILÁG – ZENE – PÓDIUM
GÓBÉ ZENEKAR
A zenekart a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanulói alkotják. A Transylvanian suite megkomponálásával mutatkoztak be. A csapat később együtt maradt és zenekarrá alakult. Bemutatkoztak a Duna TV-ben; az országos Fonó Ki-Látó tehetségkutató verseny döntősei voltak, a III. Bornépek Dalai Népzenei Versenyen pedig elnyerték a Szentendrei Szabadtéri Múzeum különdíját.
21.30 óra CIMBALIBAND
A Cimbaliband igazi multikulturális kavalkád. Szerb harmonikás, magyar hegedűs, horvát tamburás, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos. Tagjai más-más zenei világból érkezett. Magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, délszláv muzsika, rock’n’roll. Különböző műfajok, de két dolog mégis összeköti őket: a barátság, és a varázslatos magyar hangszer: a cimbalom.