Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
3.03 MB
2024-05-14 13:51:01
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
63
260
Eredeti link: https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2024/05/konyvtarosok-szakmai-napja-lentiben

Csapatépítés
2024.05.11. 17:30

Könyvtárosok szakmai napja Lentiben
A Zala vármegyei KSZR - Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer - könyvtárosainak szerveztek szakmai napot Lentiben a városi könyvtárban, hogy egymást segítve, jó ötleteket adva, egy tartalmas napot töltsenek el együtt.

KOROSA TITANILLA
Czupi Gyula, a a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár igazgatója mutatta be az olvasást népszerűsítő programjukat

Fotó: Korosa Titanilla

Lapath Gabriella, a könyvtár igazgatója számolt be a programról.

- Elsőként a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár munkatársai a Lenti Általános Iskola és Gimnázium Arany János Tagintézmények negyedikesei segítségével bemutatták olvasás-népszerűsítő online programjukat - kezdte. - A gyerekek Berg Judit: Rumini című regényén keresztül, a gyakorlatban is megismerték AZOLO-t, a gólyalábas gyerkőcöt, aki amellett, hogy szeret olvasni, játékra hív minden generációt. Mottóját- olvasásra szánt óra nélkül ne teljen el egy nap sem- mi is magunkénak érezzük, ezért fontosnak tartottuk, hogy nálunk is hozzáférhetőek legyenek a programban feldolgozott kötetek. A játék után pedig a könyvtárban és a programban is megtalálható, előzetesen kiválogatott kötetekre azolo-s matricák kerültek, így aki játszani szeretne, könnyen megtalálhatja a neki megfelelő olvasnivalót. A kanizsai kollégák meglepetésprodukciója, megzenésített versek közös éneklése és jelelése, szintén nagy sikert aratott.

Ezt követően a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársa, Horváth Lili kalauzolt el bennünket könyvtári marketing világába. Hallhattunk többek között a különböző közösségi felületek hatékonyságáról, a social media szerepéről, megismerkedtünk kreatív marketingeszközökkel és hasznos, a gyakorlatban már bevált tippeket is kaptunk.

A program csapatépítő játékkal folytatódott, utána pedig a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese és munkatársai beszéltek az aktuális kérdésekről, többek között a megyei Zöld Sziget Programról. A beszélgetés végén több könyvtáros jelezte, hogy szívesen csatlakozna a kezdeményezéshez.