Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
806.7 KB
2024-06-03 10:34:23
 Zalai Hírlap 2024 06 03 127sz 02old - Fiesztahangulat alakult ki.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
25
198
Zalai Hírlap 2024. június 3. 127. szám 2. oldal

Fiesztahangulat alakult ki

A kanizsai tánckarneválra több városból érkeztek csoportok
A felvonulás minden pillanata jó hangulatban telt Fotó: Szakony

NAGYKANIZSA Tánckarnevált szerveztek a város több pontján az Erzsébet téren, a Fő utcán és Ady utcán a hét végén. A felvonulással színesített program sok látogatót vonzott.
A fesztivál ideje alatt csak ritkán bújt elő a nap a felhők mögül, ám ez egy cseppet sem zavarta a látogatókat. Már pénteken, a nyitónapon kiderült, Nagykanizsán nagyon sokan szeretik a táncosok produkcióit. Szinte az összes helyi és környékbeli csoport fellépett a rendezvényen, de érkeztek zalaegerszegi, lenti és fővárosi fellépők is.
A legtöbb érdeklődőt kétségtelenül a szombati karneváli menet vonzotta, melyen több száz táncos vonult, feldíszített kamionokból dübörgött a zene. Az útvonalon a Rózsa utcától indulva a Teleki utca,
Eötvös tér, Huszti tér. Fő út és Erzsébet tér környékén sokan az ablakokból, erkélyekről nézték a menetet, fotókat és videókat készítettek. Aztán a belvárosba érve egyre többen fogadták a táncosokat, és valódi fiesztahangulat alakult ki.
- Jó látni ennyi fiatalt, hogy mosolyogva, boldogan táncolnak az utcán - mondta a nyugdíjas Pőcz Andrásné. - Nagyon örülök neki, hogy ilyen sokan mozognak és örömet szereznek az idősebb korosztálynak is.
A tömegből kitűntek a gólyalábasok is. A nagykanizsai Halis-könyvtárban tárt karokkal fogadják azokat, akik szeretnének megtanulni a magasban járni. Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója örömmel figyelte őket. Elmondta: a táncos karnevál egy csoda, amiben sokakkal együtt részt vehetnek. Ezért gólyalábaznak, hogy az ilyen látványosságokon felhívják a figyelmet magukra és a rendezvény színes elemei legyenek.
A szombat esti programot tűzijáték, a Lobo Latino együttes, valamint a Crazy Boys fellépése zárta. BB