Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.33 MB
2024-09-04 12:51:41
 Zalai Hírlap 2024 09 03 205sz 02old - Könyvtár a kampuszon.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
12
87
Zalai Hírlap 2024. szeptember 3. 205. szám 2. oldal

Könyvtár a kampuszon

Nagykanizsa lakossága is igénybe veheti a szolgáltatásokat

NAGYKANIZSA Könyvtártermet avattak hétfőn a Pannon Egyetem Nagykanizsa - Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főépületében. A szolgáltatásokat az intézmény hallgatói mellett a város lakossága is igénybe veheti.
Könyvtárteremmel bővült a Pannon Egyetem kanizsai kampusza, aminek köszönhetően a hallgatók könnyebben és gyorsabban férhetnek hozzá a szakirodalomhoz, a korábbi szakdolgozatokhoz, de akár szépirodalmi műveket is kölcsönözhetnek. A hétfői avatáson Gerencsérné dr. Berta Renáta, az intézmény megbízott főigazgatója elmondta: a kanizsai kampusz folyamatosan fejlődik, nemcsak a választható szakok tekintetében, hanem a hallgatók komfortérzetét, sportolási és szórakozási lehetőségeit is próbálják kiszélesíteni. Ennek egyik mérföldköve a most kialakított könyvtár is.
A fejlesztést üdvözölte dr. Abonyi János rektor is, aki úgy fogalmazott: izgalmas átalakuláson megy keresztül a felsőoktatás, hiszen miközben egyre nagyobb lehetőségek mutatkoznak a távoktatásban, a személyes jelenlétet kívánó tudás megszerzését is preferálják a hallgatók.
- Az elkövetkezendő időszakban nagyon komoly fejlesztések várnak a Pannon Egyetemre, melyekből a jövőre 25 éves kanizsai kampusz is számos előnyt érvényesíthet -hangsúlyozta a rektor.
Az avatáson részt vett Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója is, aki felidézte, hogy már a kezdetektől szoros együttműködés alakult ki a két intézmény között, ami számos közös projektben öltött testet, így például az egyetem kanizsai oktatói fejlesztették azt a digitális lexikont, amely nagykar néven található az interneten, de a városi könyvtár adott helyet egyetemi báloknak és a méltán híres Kocamuri program egyik állomásaként is szolgált. A kanizsai kampusz könyvtárát Urbán Katalin, a Pannon Egyetem Könyvtár és Tudásközpontjának főigazgatója mutatta be. Mint mondta: a hallgatók minden olyan szolgáltatást megkapnak Kanizsán, mint a veszprémi egyetemi könyvtárban, hiszen rengeteg online és digitalizált tartalommal rendelkezik a bibliotéka. A kampusz könyvtárát, illetve a szolgáltatásokat a város lakossága is igénybe veheti évente 1600 forintos tagsági díj ellenében. PA

A kanizsai kampusz könyvtárának avatóján Urbán Katalin (balról), Gerencsérné dr. Berta Renáta megbízott főigazgató, Czupi Gyula és dr. Abonyi János rektor Fotó: Pásztor András