Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
883.93 KB
2024-10-07 10:56:37
 Zalai Hírlap 2024 10 01 229sz 03old - Ma ismét Zenél a város.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
12
32
Zalai Hírlap 2024. október 1. 229. szám 3. oldal

Ma ismét Zenél a város

Világnapi rendezvények, muzsika minden mennyiségben
NAGYKANIZSA A zene világnapja kapcsán ma 9 és 18 óra között a város több pontján ingyenes minikoncertek és más zenei programok várják a közönséget.
A Zenél a város programot négy éve szervezi meg a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI. Idén a kanizsai Loco-Motiv Közösségi Alapítványnak és más támogatóknak hála nagyszabású programsorozatot terveztek.
Mely 9 órakor a Körösi-iskolában Vizeli József népzene szakos növendékeinek rendhagyó énekórájával indul. Az Ady sétálóutcán, a postahivatal előtt 11 órakor a Kodály Zoltán Művelődési Ház Püspökiné Jámbor Zsuzsanna vezette énekkara koncertezik. A Halis-könyvtárban 10 és 18 óra között A reneszánsz zenétől a 20. századig címmel az intézmény bakelitlemezállományából szól válogatás, magyar és európai szerzőktől. Ugyanitt 13.30 órától a zeneiskolások koncertjén fellép a Cantilena kórus, a Csicsergők kórusa, lesz fúvós kamarazene és egy kis jazzmuzsika is. Felkészítők: Vámosné Fordán Yvette, Vámos Béla, míg zongorán Csóti Edit, gitáron pedig Fülöp Szabolcs működik közre. Fél négytől Krasznai Bertalan Mese a patakról című darabjának ősbemutatóját tartják, Baki Andrea (fuvola) és Markó Katalin (zongora) közreműködésével. A bibliotéka előtt 16 órakor, majd 16.30 órakor az Eötvös téren is Baki Andrea fuvolatanár és növendékei lépnek fel.
- Az Erzsébet téri zenepavilonnál egész nap egymást váltják a kórusok és együttesek - fogalmazott Baráth Adrién, a zeneiskola igazgatója. - A Thúry múzeum Fő utcai épületében 17 órakor A hét zenei műtárgya mellett Ro-senberg Ádám zeneszerzőt is bemutatják. Közreműködik Kocsis Katalin nyugalmazott zenei könyvtáros és Markó Katalin zongoratanár. BB
Tavaly a zeneiskola udvarán szólt a jazz Fotó: archív/Szakony